Plavejte!

Jak regenerujete svou mysl a tělo po práci? Já plavu. Chodím pravidelně jednou za týden na bazén a shledávám, že to má hned několik pozitivních výsledků.

Předně plavání výborně uvolní a protáhne tělo, ztuhlé po několikahodinovém sedění. Není snad zdravější pohyb, při kterém by člověk zatěžoval všechny svaly v těle a přitom nepřetěžoval klouby. Pokud vás například bolí záda tak jako mě občas po denním sedění, plavání je správná volba jak zádům ulevit.

PlaváníV poslední době jsem přišel na další pozitivní vliv plavání, který je snad ještě lepší. Plavání mi báječně odblokuje a obnovuje myšlení. Po programování v práci už se mi obvykle nechce moc přemýšlet, ale stačí pár bazénů a už se mi v hlavě začnou rodit nové nápady. Včera jsem si musel v půlce odběhnout do šatny a zapsat si je, protože se na mě sypaly jeden za druhým. Ze zkušenosti vím, že mysl stimuluje prakticky jakákoli fyzická činnost (sporty, práce na zahradě apod.), nicméně u plavání to cítím nejvíce (asi proto, že už jsem v tom dobrý).

Abych to shrnul - plavání je skvělá činnost pro uvolnění těla i mysli a za mě ho rozhodně můžu všem doporučit :)

Comments
Avatar
xjyqaxdtsu
March 13, 2021, 1:43 p.m.


Avatar
cufbowravh
March 16, 2021, 9:08 p.m.


Leave comment
Jméno
E-mail
Content